Toeleidingsstop Prolis voor de gemeente Nijmegen per 01 juli 2024 opgeheven

Zoals eerder is gedeeld heeft de gemeente Nijmegen voor het perceel begeleiding in het kader van de Jeugdwet budgetplafonds ingesteld.

De gemeente Nijmegen heeft er voor gekozen om bij een prognose van 80% realisatie van dit budgetplafond een toeleidingsstop in te stellen bij de betreffende zorgaanbieder.

Dit resulteerde in 2024 in een toeleidingsstop voor de volgende organisaties:

  • Prolis;
  • Krekel;
  • DIT Coaching;
  • Bots begeleiding.

Op basis van de huidige realisatiecijfers heeft de gemeente Nijmegen er voor gekozen om de toeleidingsstop van organisatie Prolis per 01 juli 2024 op te heffen. Dit betekent dat Prolis vanaf 01 juli 2024 weer nieuwe cli├źnten mag aannemen.

Buurtteams Jeugd en Gezin blijft de aangewezen partij om de begeleiding zo veel mogelijk zelf uit te voeren. Alleen als het echt niet anders kan dan zal er verwezen worden naar aanvullende hulp.

Op de website van het ROB is een actueel overzicht van de gecontracteerde aanbieders met een weergave van een mogelijke toeleidingsstop te vinden: https://robregionijmegen.nl/gecontracteerde-aanbieders-productcodes/.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen zijn dan mag er contact worden opgenomen met Manon van Amelsfoort, contractmanager Jeugd van Regio het Rijk van Nijmegen.

Published On: 12/06/2024Categories: Jeugd